Når du damper grøntsager i airfryer, skal du lige være lidt opmærksom. De kan hurtigt tørre ud, krympe sammen eller blive brændte og bitre. Derfor er det ekstra vigtigt, at du hælder en lille smule vand i skuffen under rosenkålene.
Når du tilbereder frosne rosenkål, bliver det næsten ikke nemmere. Kom de frosne rosenkål direkte i airfryeren, indstil den på 175 °C i 10 minutter, ryst dem og tilbered dem derefter 6 minutter mere ved 205 °C – så er de klar.
Som tilbehør smager de godt til mange slags stegt kød og stegte pølser. Du kan også servere dem til fisk, for eksempel til laks. De er meget sunde og passer til stort set alle typer specialkost.
Frosne grøntsager er utroligt praktiske. Ud over at de ofte er billige, kan du købe dem hele året. Så kan du også midt om vinteren trylle en varm, sund og fiberrig aftensmad på bordet på få minutter. Du kan vælge mellem mange slags frosne grøntsager og blandinger, så det er nemt at finde noget, du kan lide – og samtidig få lidt mere variation i hverdagsmaden.
Airfryeren gør også selve madlavningen meget nemmere. Grøntsager i panden kræver konstant opsyn, du skal hele tiden holde øje, røre rundt og skifte mellem at bruge låg og ikke– og bruge forskellige temperaturer.
For os har denne metode virkelig vist sig at være en succes, så jeg kan kun anbefale, at du prøver at lave opskriften.

Frosne rosenkål i airfryer
Ingredienser
- 450 g frosne rosenkål
- salt efter smag
- peber efter smag
Sådan gør du
- Hæld en lille smule vand i bunden af airfryer-skuffen, og læg de frosne rosenkål i. Airfryeren behøver ikke at blive forvarmet.

- Indstil airfryeren på 175 °C i 10 minutter.

- Når tiden er gået, trækker du skuffen ud og ryster rosenkålene godt rundt. Skub skuffen tilbage igen.

- Indstil nu airfryeren på 205 °C og giv rosenkålene yderligere 6 minutter.

- Rosenkåleneer nu møre, og et par stykker er let brunede. Krydr med salt og peber eftersmag, og server som tilbehør til din yndlingssteg,

- med laks,

- eller endda meget lækker i sig selv.
