Frossen schnitzel i airfryer er en genial løsning, når du på ingen tid vil sætte en sprød, gylden og saftig paneret kotelet på bordet – direkte fra fryseren.
Den varme luft i airfryeren tilbereder paneringen jævnt, så schnitzlen bliver gennemstegt uden optøning. Ingen stegeos i hele huset, og tilberedningstiden er væsentligt kortere end i en traditionel ovn.
At lave frossen paneret kød i airfryer er ikke bare nemt og hurtigt – det er også meget sundere end at friturestege det i olie.
Frossen schnitzel i airfryer – tid og temperatur
- Første trin: 160 grader i 10 minutter
- Andet trin: 180 grader i 10 minutter
- Til sidst: 205 grader i 3 minutter (for ekstra sprød overflade)
Ekstra tips til frossen schnitzel i airfryer
- Når du bruger frosne færdigpanerede schnitzler, så læs altid bagpå pakken. På denne stod der, at de skulle have 10 minutter i ovn – men det passede ikke helt, så jeg holdt godt øje med dem i airfryeren.
- Jeg startede ved 160 grader i 10 minutter, som anført, men det var ikke helt nok. Derfor skruede jeg op til 180 grader og gav dem 10 minutter mere. Efter i alt 20 minutter var schnitzlerne færdige, men jeg gav dem yderligere 3 minutter ved 205 grader for en ekstra sprød kant.
- Hvis du ikke gider panere og banke kød selv, er frossen schnitzel et rigtig fint alternativ – og du slipper helt for lugten af olie i hele hjemmet. Velbekomme!

Frossen schnitzel i airfryer
En sprød, gylden schnitzel er en ægte klassiker – men stegeos, fedtet panering og lang tid i køkkenet kan gøre det til en sjælden gæst på middagsbordet. Med en airfryer får du en hurtig og nem løsning, der stadig smager fantastisk.
Ingredienser
- 2 stk frosne panerede schnitzler
- 1 teskefuld olie til at spraye med
Sådan gør du
- Åbn pakken, og tag 2 frosne schnitzler ud. Forvarm din airfryer, og spray kurven med lidt olie. Giv også schnitzlerne en let omgang olie på overfladen. Indstil temperaturen til 160 grader, og giv dem 10 minutter.

- Når de 10 minutter er gået (som der også stod på pakken), ser schnitzlerne sådan ud. Læg dem tilbage, og giv dem yderligere 10 minutter ved 180 grader.

- Efter de i alt 20 minutter, er schnitzlerne færdige. Hvis du vil have dem ekstra sprøde, så giv dem 3 minutter ved 205 grader.

- Servér straks – f.eks. med ris, kartoffelbåde eller pommes frites. Velbekomme!

Tried this recipe?Let us know how it was!