Du kan lave perfekte stegte andelår i airfryer. Det er faktisk så nemt, hurtigt og energibesparende at tilberede andelår i airfryer, at det næsten ikke giver mening at gøre det på traditionel vis længere.
Et par ord om opskriftens hastighed: Sammenlignet med andelår i almindelig ovn, går det hurtigere. Men retten kræver stadig en vis tid i airfryeren, for at lårene bliver ordentligt gennemstegte, saftige og møre.
Stegetid og temperatur for andelår
Som med alle enkle airfryer-opskrifter handler det også her om to ting: stegetid og temperatur.
- Temperatur i airfryer: 160 og 180 grader
- Stegetid for andelår: 50 + 5 minutter
Start med at stege andelårene ved 160 grader i 50 minutter. Derefter ved 180 grader, og giv dem yderligere 5 minutter. Så bliver de dejligt møre indeni og får en skøn, sprød overflade.

Jeg giver dig nogle tips til krydring nedenfor, men hvis du følger disse temperaturer og tider, får du altid saftige, møre og perfekte andelår i airfryeren.
Krydring af andelår i airfryer
Stegt andelår i airfryer bliver lækkert, selv med blot salt og friskkværnet peber – det er værd at prøve helt enkelt.
Her bruger jeg dog en klassisk krydring: Udover salt og peber gnider jeg lårene ind i presset hvidløg og frisk timian. Men det er helt valgfrit – du kan sagtens udelade dem eller bruge tørret rosmarin eller hvidløgspulver i stedet.

Rosmarin passer i det hele taget rigtig godt til stegt and. Hvis du har lyst til at eksperimentere, kan du også prøve med kinesisk five spice krydderiblanding.

Stegt andelår i airfryer
Ingredienser
- 2 stk. andelår
- 1 fed hvidløg kan udelades
- 6 stilke frisk timian kan udelades
- salt
- peber
Sådan gør du
- Forvarm airfryeren. Imens tørrer du andelårene godt af og krydrer dem grundigt på begge sider.Pres hvidløget, og hak timianen. Bland krydderierne (salt, peber, hvidløg, timian – alt efter smag), og gnid det godt ind i kødet.
- Læg andelårene i airfryerens kurv med skindsiden opad.
- Steg lårene ved 160 grader i 50 minutter.
- Skru op for temperaturen til 180 grader, og steg dem i yderligere 5 minutter, så skindet bliver sprødt og lækkert.