Bagt æble i airfryer er blevet en vaskeægte familiefavorit hjemme hos os. Saften, der løber ud af æblerne, karamelliserer i airfryeren, og bare duften gør én helt blød om hjertet.
Det er virkelig nemt: Læg æblerne i airfryer-kurven, indstil tiden, og efter en halv time er denne himmelske dessert klar. Vil du gøre det ekstra lækkert, så drys med kanel eller kanel-sukker.
Det er ikke bare nemt – det bruger også mindre strøm end at tænde ovnen.
Har du allerede en airfryer, kan jeg kun anbefale, at du prøver at bage æbler sådan. Det er en skøn, hurtig og billig dessert – eller et nemt tilbehør til aftensmad eller frokost.

Bagt æble i airfryer
Bløde,karamelliserede bagte æbler lavet i airfryer – simpel, hyggelig dessert ellersødt tilbehør.
Ingredienser
- 4 æbler
- 2 spsk kanel-sukker eller kanel-flormelis
Sådan gør du
- Bagt æble i airfryer kræver næsten ingen forberedelse. Vask æblerne grundigt. Læg dem hele i airfryer-kurven og hæld en smule vand i bunden under risten, men ikke så meget, at det rører ved den.

- Indstil airfryeren til 180 °C i 15 minutter.

- Når de første 15 minutter er gået, åbner du airfryeren og vender æblerne. Start airfryeren igen ved 180 °C i yderligere 15 minutter.

- Efter ca.25 minutter er det en god idé at tjekke æblerne. Åbn airfryeren, og stik iæblerne med en kødnål eller en gaffel. Alt efter sort og størrelse kan 25minutter være nok. Hvis de stadig føles lidt hårde, sæt dem tilbage iairfryeren i ca. 5 minutter. Efter 30 minutter er æblerne som regel møre ogperfekt bagte.

- Hvis du kan lide kanel, så drys de varme æbler med lidt kanel eller kanel-sukker. Så er de klar. Bagt æble i airfryer smager lige så godt – måske endda bedre – end den klassiske ovnversion.

Tried this recipe?Let us know how it was!