Julen står for døren, og netop i denne tid elsker folk at tage en tur på julemarked – for at gå en lille tur, kigge rundt, eller smage på noget lækkert.
Boderne byder ofte på ristede kastanjer, gløgg eller kaneldækkede sukker-mandler.
Her får du en skøn og enkel opskrift på brændte mandler, som du kan lave i airfryer – og som fylder hele køkkenet med den dejligste duft af karamel og kanel. Ægte julestemning på ingen tid.
Bagetid og temperatur for brændte mandler i airfryer
- Bag mandlerne ved 180 grader i 7 minutter.
- Tjek dem hvert andet minut, og rør rundt, så de bliver jævnt bagt på alle sider.
Køkkentips til brændte mandler i airfryer
- Forvarm altid din airfryer – de fleste modeller har en forvarmningsfunktion på 205 grader i 5 minutter. Den tid kan du bruge på at forberede resten af opskriften.
- Vær forsigtig, når du vender de sukkerglaserede mandler – sukkeret er ekstremt varmt og kan give dig slemme forbrændinger.
- Hold godt øje undervejs – mandlerne kan hurtigt brænde på.
- Når du ser, at mandlerne begynder at åbne sig en smule, er det tid til at tage dem ud.
- Du kan lave denne søde kanelopskrift med alle slags nødder – fx valnødder, pekannødder eller hasselnødder.
- Det er hurtigt lavet og ser super indbydende ud – perfekt som spiselig gave til jul!

Brændte mandler i airfryer
Julen står for døren, og netop i denne tid elsker folk at tage en tur på julemarked – for at gå en lille tur, kigge rundt, eller smage på noget lækkert. Boderne byder ofte på ristede kastanjer, gløgg eller kaneldækkede sukker-mandler.
Ingredienser
- 200 g mandler
- 70 g sukker
- 8 g vaniljesukker
- 1 teskefuld stødt kanel
- 3 spiseskefulde vand
Sådan gør du
- Mål og gør alle ingredienser klar. Se eksempel på billedet.
- Start med at blande de tørre ingredienser: hæld sukker, vaniljesukker og kanel over mandlerne.
- Rør det hele godt sammen – sådan skal mandelblandingen se ud.
- Hæld de 3 spsk vand over, og bland det hele grundigt igen. Det er denne blanding, der skal i airfryeren.
- Forvarm airfryeren, spray med lidt olie, og læg bagepapir i kurven. Her skal mandlerne bages.
- Hæld mandlerne i kurven, og sørg for, at de ligger i ét lag – så bliver de jævnt bagt.
- Indstil airfryeren til 180 grader, og begynd at bage mandlerne. Efter 2 minutter ser de sådan ud – rør lidt rundt med en træske.
- Sæt dem tilbage i airfryeren, og kig igen efter 2 minutter. Nu begynder sukkeret at karamellisere og bliver ikke længere flydende.
- Så er der kun 3 minutter tilbage. Nu kan du se, at sukkeret er stivnet og mandlerne er fint bagt. Tag dem forsigtigt ud, lad dem køle lidt af, og du kan nemt løsne dem fra bagepapiret.
Tried this recipe?Let us know how it was!