Bagt æble med valnøddefyld i airfryer

Bagte æbler med valnøddefyld er også super nemme at lave i airfryer.

Fyldet tager under fem minutter at røre sammen, og med kernehuset fjernet har du æblerne i airfryeren på under 10 minutter. Det er rigtigt, at de skal bage i cirka en halv time, men imens behøver du ikke holde øje med dem – og bagefter kan du straks nyde den her lækre, duftende og hjertevarme dessert.

I airfryeren bliver denne klassiske dessert både budgetvenlig, hurtig og virkelig velsmagende.

Du kan drysse med lidt kanel-flormelis, eller kun kanel, hvis æblerne i forvejen er meget søde. Hvis æblerne er store, er ét æble som regel rigeligt pr. person. De smager også skønt, når de er kolde.

Bagt æble med valnøddefyld

Bagt æble med valnøddefyld i airfryer

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Køkken Klassisk

Ingredienser
  

  • 4 æbler
  • 100 g valnødder
  • 50 g sukker
  • 1/4 revet citronskal
  • 50 g rosiner
  • 6 cl vand
  • 2 spsk kanel-flormelis til servering

Sådan gør du
 

  • Start med at lave fyldet til dine bagte æbler med valnødder. Læg rosinerne i blød ilidt vand.
    iblødsætning af rosiner
  • Hak valnødderne fint– det tager kun et par minutter. Rør dem sammen med sukkeret,og tilsæt derefter den revne citronskal og de afdryppede rosiner.
    laver valnøddefyld
  • Nu tilsætter du lidt af vandet, så fyldetbliver cremet og ikke tørt.
    laver fyld til bagte fyldte æbler
  • Fjern kernehuset i midten af æblerne.
    fjernelse af kernehuset
  • Vil duhave ekstra meget fyld i, kan du forsigtigt udhule æblerne lidt mere.
  • Fordel valnøddeblandingen i æblerne med en teske, og sæt dem i airfryer-kurv eller på bakken.
  • Du behøver ikke forvarme airfryeren. Bag æblerne ved 160 °C i ca. 30 minutter. Afhængigt af æblesort, størrelse og din airfryer kan tiden variere nogle minutter, såtjek gerne efter 20–25 minutter, og stik i midten med en kødnål eller tandstikfor at tjekke, om de er møre.
    Bagt æble med valnøddefyld
  • Anret defærdigbagte æbler på tallerkener, og drys med kanel eller kanel-flormelis. Lad dem køle en smule af – og så er de klar til servering. De smager dejligt bådelune og kolde.
    Bagt æble med valnøddefyld
Keyword Bagt æble med valnøddefyld
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering