Bagte æbler med valnøddefyld er også super nemme at lave i airfryer.
Fyldet tager under fem minutter at røre sammen, og med kernehuset fjernet har du æblerne i airfryeren på under 10 minutter. Det er rigtigt, at de skal bage i cirka en halv time, men imens behøver du ikke holde øje med dem – og bagefter kan du straks nyde den her lækre, duftende og hjertevarme dessert.
I airfryeren bliver denne klassiske dessert både budgetvenlig, hurtig og virkelig velsmagende.
Du kan drysse med lidt kanel-flormelis, eller kun kanel, hvis æblerne i forvejen er meget søde. Hvis æblerne er store, er ét æble som regel rigeligt pr. person. De smager også skønt, når de er kolde.

Bagt æble med valnøddefyld i airfryer
Ingredienser
- 4 æbler
- 100 g valnødder
- 50 g sukker
- 1/4 revet citronskal
- 50 g rosiner
- 6 cl vand
- 2 spsk kanel-flormelis til servering
Sådan gør du
- Start med at lave fyldet til dine bagte æbler med valnødder. Læg rosinerne i blød ilidt vand.

- Hak valnødderne fint– det tager kun et par minutter. Rør dem sammen med sukkeret,og tilsæt derefter den revne citronskal og de afdryppede rosiner.

- Nu tilsætter du lidt af vandet, så fyldetbliver cremet og ikke tørt.

- Fjern kernehuset i midten af æblerne.

- Vil duhave ekstra meget fyld i, kan du forsigtigt udhule æblerne lidt mere.
- Fordel valnøddeblandingen i æblerne med en teske, og sæt dem i airfryer-kurv eller på bakken.
- Du behøver ikke forvarme airfryeren. Bag æblerne ved 160 °C i ca. 30 minutter. Afhængigt af æblesort, størrelse og din airfryer kan tiden variere nogle minutter, såtjek gerne efter 20–25 minutter, og stik i midten med en kødnål eller tandstikfor at tjekke, om de er møre.

- Anret defærdigbagte æbler på tallerkener, og drys med kanel eller kanel-flormelis. Lad dem køle en smule af – og så er de klar til servering. De smager dejligt bådelune og kolde.
