Start med at lave fyldet til dine bagte æbler med valnødder. Læg rosinerne i blød ilidt vand.
Hak valnødderne fint– det tager kun et par minutter. Rør dem sammen med sukkeret,og tilsæt derefter den revne citronskal og de afdryppede rosiner.
Nu tilsætter du lidt af vandet, så fyldetbliver cremet og ikke tørt.
Fjern kernehuset i midten af æblerne.
Vil duhave ekstra meget fyld i, kan du forsigtigt udhule æblerne lidt mere.
Fordel valnøddeblandingen i æblerne med en teske, og sæt dem i airfryer-kurv eller på bakken.
Du behøver ikke forvarme airfryeren. Bag æblerne ved 160 °C i ca. 30 minutter. Afhængigt af æblesort, størrelse og din airfryer kan tiden variere nogle minutter, såtjek gerne efter 20–25 minutter, og stik i midten med en kødnål eller tandstikfor at tjekke, om de er møre.
Anret defærdigbagte æbler på tallerkener, og drys med kanel eller kanel-flormelis. Lad dem køle en smule af – og så er de klar til servering. De smager dejligt bådelune og kolde.