Go Back
Bagt æble med valnøddefyld

Bagt æble med valnøddefyld i airfryer

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 40 minutter
Ret Dessert, Morgenmad, Snack
Køkken Klassisk

Ingredienser
  

  • 4 æbler
  • 100 g valnødder
  • 50 g sukker
  • 1/4 revet citronskal
  • 50 g rosiner
  • 6 cl vand
  • 2 spsk kanel-flormelis til servering

Sådan gør du
 

  • Start med at lave fyldet til dine bagte æbler med valnødder. Læg rosinerne i blød ilidt vand.
    iblødsætning af rosiner
  • Hak valnødderne fint– det tager kun et par minutter. Rør dem sammen med sukkeret,og tilsæt derefter den revne citronskal og de afdryppede rosiner.
    laver valnøddefyld
  • Nu tilsætter du lidt af vandet, så fyldetbliver cremet og ikke tørt.
    laver fyld til bagte fyldte æbler
  • Fjern kernehuset i midten af æblerne.
    fjernelse af kernehuset
  • Vil duhave ekstra meget fyld i, kan du forsigtigt udhule æblerne lidt mere.
  • Fordel valnøddeblandingen i æblerne med en teske, og sæt dem i airfryer-kurv eller på bakken.
  • Du behøver ikke forvarme airfryeren. Bag æblerne ved 160 °C i ca. 30 minutter. Afhængigt af æblesort, størrelse og din airfryer kan tiden variere nogle minutter, såtjek gerne efter 20–25 minutter, og stik i midten med en kødnål eller tandstikfor at tjekke, om de er møre.
    Bagt æble med valnøddefyld
  • Anret defærdigbagte æbler på tallerkener, og drys med kanel eller kanel-flormelis. Lad dem køle en smule af – og så er de klar til servering. De smager dejligt bådelune og kolde.
    Bagt æble med valnøddefyld
Keyword Bagt æble med valnøddefyld
Tried this recipe?Let us know how it was!