Kalkunschnitzel i airfryer

Det perfekte panerede kalkunbryst kan du også nemt lave i en airfryer. Hvis du bare er opmærksom på et par enkle ting, bliver det lige så sprødt og velsmagende, som hvis du havde stegt det på klassisk vis i rigeligt fedtstof.

I virkeligheden er der kun én rigtig hemmelighed til virkelig lækkert paneret kalkunbryst i airfryer – og den får du i denne opskrift.

Det perfekte panerede kalkunbryst i airfryer og fedtstof

Sandheden er, at der i køkkenet næsten altid er fedtstoffet, der gør hele forskellen. Det er fedtet (mere præcist: alle typer fedtstoffer – også olie), der bærer smagen, og det er fedtet, der gør det muligt at stege ved højere temperaturer og få et helt andet resultat.

Derfor bliver paneret kalkunbryst aldrig helt “rigtigt”, hvis du ikke på en eller anden måde tilsætter fedtstof. Når du ikke steger i fedt – som i en airfryer, hvor det i stedet er varm luft – skal du komme fedtstoffet direkte på maden. Det er altså den vigtigste hemmelighed: Inden du panerer, skal du smøre kalkunbrystet ind i fedtstof.

Den største fordel ved denne metode er, at du kan bruge lige det fedtstof, du har lyst til. Du behøver ikke bruge den meget udbredte solsikkeolie, som måske ikke er den sundeste, når man ser på omega-3:6-forholdet. Du kan selvfølgelig godt bruge den, hvis det er det, du foretrækker. Men du kan også vælge olivenolie, gåsefedt, andefedt eller baconfedt. De giver samtidig ekstra smag til retten.

Sådan skærer og banker du kalkunbrystet

Hemmeligheden bag paneret kalkunbryst – uanset om du laver det i olie eller i airfryer – er, at skiverne har den rigtige tykkelse, og at de bliver banket godt ud. Når du banker kødet, får det ikke bare den rigtige tykkelse – det bliver også mere mørt.

Skær kalkunbrystet i skiver på ca. 1–1,5 cm, og bank dem ud til ca. 6–8 mm. Læg gerne et par lag husholdningsfilm over skiverne, mens du banker – så holder kødet formen bedre.

udskæring af kalkunbryst
kalkunschnitzel i airfryer

De forberedte skiver kan du derefter pensle med fedtstof eller olie, krydre og panere, så de er klar til at komme i airfryeren.

Sådan steger du paneret kalkunbryst i airfryer

Hvis du holder øje med følgende, bliver dit panerede kalkunbryst i airfryer altid sprødt og rigtig lækkert:

  • Det vigtigste: smør kødet ind i fedtstof. Som nævnt bliver resultatet ganske enkelt ikke sprødt og velsmagende uden fedt (eller olie). Fordi du steger med varm luft, skal selve kødet pensles før stegning. Det kan også være et plus for sundheden, fordi du ikke behøver at bruge almindelig madolie, der næsten udelukkende indeholder omega-6 – du vælger selv det kvalitetsfedt, du vil bruge.
  • Krydr kødet eller paneringen. En del af hemmeligheden bag godt paneret kalkunbryst er krydringen. Salt og (friskkværnet) peber er stort set obligatorisk, og en smule revet muskatnød passer også rigtig godt til. Normalt krydrer man kødet, inden det paneres. Men fordi du her pensler med fedtstof først, kan det være sværere at få krydderierne til at hænge fast. I så fald kan du i stedet krydre melet og æggene godt – slutresultatet bliver stadig meget velsmagende.
  • Tid og temperatur er afgørende i airfryeren. Steg de panerede kalkunbrystskiver ved 180 °C i alt 15 minutter. Vend kødet første gang efter 6–7 minutter, og vend det igen efter de sidste 6–7 minutter.

Det er vigtigt at nævne, at panerede retter lavet i airfryer – som fx paneret kalkunbryst – aldrig bliver helt magen til dem, der er stegt i varm olie eller fedt. Forskellen ses mest på udseendet: paneringen bliver meget lysere og mere “bleg”.

Men hvis du følger denne opskrift og holder dig til de tips, du får her, kan du lave en ret, der er helt perfekt i både sprødhed og smag. Og hvis du husker de få enkle ting ovenfor, får du et resultat, der næsten er lige så sprødt og velsmagende, som hvis du havde stegt kødet på traditionel vis i rigeligt fedtstof i en stegepande.

kalkunschnitzel i airfryer

Kalkunschnitzel i airfryer

Sprødt udenpå, mørt kalkunkød indeni – lavet iairfryer, stegt uden olie.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g kalkunbryst
  • 50 g hvedemel
  • 150 g rasp
  • 2-3 æg
  • 30 g fedstof fx olie, gåsefedt, andefedt eller baconfedt
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Gørklar til en klassisk panering: kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybetallerken eller skål. Krydr æggemassen med salt og peber.
    panering af kalkunbryst
  • Skærkalkunbrystet i skiver på ca. 1,5 cm, og bank dem forsigtigt ud under et parlag husholdningsfilm. Pensl kødet let med fedtstof eller olie, og krydrskiverne med salt og kværnet peber.
    udskæring af kalkunbryst
  • Panerskiverne én ad gangen: vend dem først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.Det er en god idé efter hvert trin (mel, æg, rasp) lige at ryste eller ladeoverskydende panering dryppe af. Det er nemlig ikke godt, hvis paneringen sidderalt for tykt på kødet.
    panerede kalkunbrystskiver
  • Forvarm airfryeren. Steg de panerede kalkunbrystskiver ved 180 °C i 15 minutter. Vend kødet første gang efter 6–7 minutter, og vend det endnu en gang efter yderligere 6–7 minutter.
    kalkunschnitzel i airfryer
Keyword airfryer
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering