Go Back
+ servings
kalkunschnitzel i airfryer

Kalkunschnitzel i airfryer

Sprødt udenpå, mørt kalkunkød indeni – lavet iairfryer, stegt uden olie.
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 600 g kalkunbryst
  • 50 g hvedemel
  • 150 g rasp
  • 2-3 æg
  • 30 g fedstof fx olie, gåsefedt, andefedt eller baconfedt
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Gørklar til en klassisk panering: kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybetallerken eller skål. Krydr æggemassen med salt og peber.
    panering af kalkunbryst
  • Skærkalkunbrystet i skiver på ca. 1,5 cm, og bank dem forsigtigt ud under et parlag husholdningsfilm. Pensl kødet let med fedtstof eller olie, og krydrskiverne med salt og kværnet peber.
    udskæring af kalkunbryst
  • Panerskiverne én ad gangen: vend dem først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.Det er en god idé efter hvert trin (mel, æg, rasp) lige at ryste eller ladeoverskydende panering dryppe af. Det er nemlig ikke godt, hvis paneringen sidderalt for tykt på kødet.
    panerede kalkunbrystskiver
  • Forvarm airfryeren. Steg de panerede kalkunbrystskiver ved 180 °C i 15 minutter. Vend kødet første gang efter 6–7 minutter, og vend det endnu en gang efter yderligere 6–7 minutter.
    kalkunschnitzel i airfryer
Keyword airfryer
Tried this recipe?Let us know how it was!