Kalkunschnitzel i airfryer
Sprødt udenpå, mørt kalkunkød indeni – lavet iairfryer, stegt uden olie.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Ret Aftensmad, Frokost, Hovedret
- 600 g kalkunbryst
- 50 g hvedemel
- 150 g rasp
- 2-3 æg
- 30 g fedstof fx olie, gåsefedt, andefedt eller baconfedt
- salt
- peber
Gørklar til en klassisk panering: kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin dybetallerken eller skål. Krydr æggemassen med salt og peber.
Skærkalkunbrystet i skiver på ca. 1,5 cm, og bank dem forsigtigt ud under et parlag husholdningsfilm. Pensl kødet let med fedtstof eller olie, og krydrskiverne med salt og kværnet peber.
Panerskiverne én ad gangen: vend dem først i mel, derefter i æg og til sidst i rasp.Det er en god idé efter hvert trin (mel, æg, rasp) lige at ryste eller ladeoverskydende panering dryppe af. Det er nemlig ikke godt, hvis paneringen sidderalt for tykt på kødet.
Forvarm airfryeren. Steg de panerede kalkunbrystskiver ved 180 °C i 15 minutter. Vend kødet første gang efter 6–7 minutter, og vend det endnu en gang efter yderligere 6–7 minutter.