At lave paneret fiskefilet i en airfryer er virkelig nemt. Det kræver ingen ekstra trin, og resultatet bliver superlækkert.
Der er to ting, du skal vide om fisk stegt på denne måde:
- Den får ikke helt den samme gyldenbrune farve, som hvis den var stegt i olie.
- Til gengæld bliver fiskekødet dejligt mørt og saftigt og ikke overstegt.
Det sidste er selvfølgelig en smagssag, og jeg ved, at mange herhjemme godt kan lide fisken gennemstegt. Men prøv engang at lave den, så fiskekødet lige akkurat er gennemstegt – stadig blødt, saftigt og helt perfekt.
Er der brug for særlige tricks?
Faktisk er der ikke brug for nogen særlige tricks for at lave paneret fiskefilet i airfryer. En airfryer er helt oplagt til den her type tilberedning.
Brug en fast og hvid fisk – gerne filet, hvis det er muligt. I denne opskrift har jeg brugt torsk. Frossen fisk kan også sagtens bruges, og selve kødet kræver ingen særlig forberedelse. Hvis du bruger frossen fisk, så sørg blot for at tø den helt op først.
Panér fisken, præcis som du ville gøre det normalt – men dup den først tør med lidt køkkenrulle. Server den straks, med citron og det tilbehør du bedst kan lide.
Stegetid og temperatur
Når du bruger airfryer, er der to vigtige ting at forholde sig til: stegetid og temperatur.
For paneret fisk afhænger det især af dine præferencer (om du foretrækker den saftig eller mere sprødstegt), og af hvor tykke fiskefileterne er.
Med en gennemsnitlig tykkelse giver følgende indstillinger et saftigt og mørt resultat:
- Temperatur: 180 grader
- Stegetid: 14 minutter

Paneret fiskefilet i airfryer
Ingredienser
- 4 stk fiskefilet
- 1 æg
- 40 g hvedemel
- 50 g rasp
- salt
- peber
Sådan gør du
- Forvarm airfryeren, og gør klar til at panere. Kom mel og rasp i hver sin tallerken, og pisk ægget med lidt salt i en dyb tallerken. Hav en fjerde, tom tallerken klar til de færdigpanerede fiskefileter.
- Dup fiskefileterne tørre med køkkenrulle, og krydr dem med salt og peber.
- Panér fisken som du plejer: først i mel, så i æg, og til sidst i rasp.
- Steg de panerede fiskefileter i 14 minutter ved 180 grader i airfryeren. Vend dem halvvejs under tilberedningen.
- Din panerede fiskefilet i airfryer er klar. Server straks – sprød og frisk.