Ris i airfryer

Ris i airfryer bliver næsten lige så godt som i en riskoger. Jeg ved, at nogle steder står der, at man ikke bør lave ris i airfryer, fordi risene kan blive tørre eller hårde, men her får du metoden, der giver dig smagfulde og luftige ris.

Hos os kunne alle lide det, og min datter syntes endda, at risene smagte mere af ris. Kornene beholder deres struktur og smag, samtidig med at de bliver helt møre – uden at koge ud og blive grødet.

For at lave ris i airfryer skal du bruge en ekstra beholder. Det kan være en airfryer-indsats, en lille silikoneskål eller en lille varmefast skål, der kan være i airfryeren.

Vi havde ingen særlig indsats, så jeg brugte en lille silikone-tarteform, hvor mængden passede fint i. Formen skal have høj kant.

Skålen eller formen skal dækkes tæt med alufolie, så dampen ikke slipper ud. Det er dét, der sørger for, at alle riskorn bliver møre.

Vi brugte basmatiris, men har ikke prøvet med andre ristyper endnu. Men fordi risene også står og hviler 5–10 minutter under folien til sidst, tror jeg, de fleste typer ris bliver møre med denne metode.

Gode råd til ris i airfryer

Hvis du også bruger en silikoneskål, skal du være forsigtig, så du ikke brænder dig.

Vær opmærksom, når du sætter skålen ned i airfryer-kurven, da silikone er blød. Vær også forsigtig, når du tager den ud igen – brug altid et viskestykke eller grydelapper, og løft roligt.

ris i airfryer

Ris i airfryer

Duftende og bløde ris, der nemt tilberedes i airfryer
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 27 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken International
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g ris basmati eller jasminris
  • 1,7 dl vand
  • 1 tsk olie vi bruger kokosolie, men anden olie kan også bruges
  • salt efter smag

Sådan gør du
 

  • Ris i airfryer er hurtigt at lave. Mål ris og vand af tommelfingerreglen er: 1 del ris til 1½ del vand.
    Hæld vandet i enlille gryde, bring det i kog, og salt det, så det smager behageligt salt. Tilsæt derefter olien. Hæld forsigtigt det varme vand over i den lilleform/skål, du vil bruge i airfryeren. Tilsæt risene, rør kort rundt, og rystformen lidt, så risene fordeler sig jævnt. Dæk skålen tæt med alufolie, og pres folien godt fast rundt langs kanten.
    ris i airfryer
  • Forvarm airfryeren i ca. 2 minutter. Pas på – både form og airfryer er varme: brug et viskestykke, når du sætter formen med ris ned i den varme kurv. Indstil airfryeren på 200 °C og 20 minutter. Når tiden er gået, slukker du airfryeren, men lader formen blive stående derinde i yderligere 5–10 minutter.
    ris i airfryer
  • Nu har du perfekt, luftig og blød ris i airfryer – klar til servering.
    ris i airfryer
Keyword ris i airfryer
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering