Go Back
+ servings
ris i airfryer

Ris i airfryer

Duftende og bløde ris, der nemt tilberedes i airfryer
Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Hviletid 5 minutter
Samlet tid 27 minutter
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken International
Antal 2 personer

Ingredienser
  

  • 100 g ris basmati eller jasminris
  • 1,7 dl vand
  • 1 tsk olie vi bruger kokosolie, men anden olie kan også bruges
  • salt efter smag

Sådan gør du
 

  • Ris i airfryer er hurtigt at lave. Mål ris og vand af tommelfingerreglen er: 1 del ris til 1½ del vand.
    Hæld vandet i enlille gryde, bring det i kog, og salt det, så det smager behageligt salt. Tilsæt derefter olien. Hæld forsigtigt det varme vand over i den lilleform/skål, du vil bruge i airfryeren. Tilsæt risene, rør kort rundt, og rystformen lidt, så risene fordeler sig jævnt. Dæk skålen tæt med alufolie, og pres folien godt fast rundt langs kanten.
    ris i airfryer
  • Forvarm airfryeren i ca. 2 minutter. Pas på – både form og airfryer er varme: brug et viskestykke, når du sætter formen med ris ned i den varme kurv. Indstil airfryeren på 200 °C og 20 minutter. Når tiden er gået, slukker du airfryeren, men lader formen blive stående derinde i yderligere 5–10 minutter.
    ris i airfryer
  • Nu har du perfekt, luftig og blød ris i airfryer – klar til servering.
    ris i airfryer
Keyword ris i airfryer
Tried this recipe?Let us know how it was!