Ris i airfryer
Duftende og bløde ris, der nemt tilberedes i airfryer
Forb. tid 2 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 5 minutter min
Samlet tid 27 minutter min
Ret Aftensmad, Frokost
Køkken International
- 100 g ris basmati eller jasminris
- 1,7 dl vand
- 1 tsk olie vi bruger kokosolie, men anden olie kan også bruges
- salt efter smag
Ris i airfryer er hurtigt at lave. Mål ris og vand af tommelfingerreglen er: 1 del ris til 1½ del vand.Hæld vandet i enlille gryde, bring det i kog, og salt det, så det smager behageligt salt. Tilsæt derefter olien. Hæld forsigtigt det varme vand over i den lilleform/skål, du vil bruge i airfryeren. Tilsæt risene, rør kort rundt, og rystformen lidt, så risene fordeler sig jævnt. Dæk skålen tæt med alufolie, og pres folien godt fast rundt langs kanten. Forvarm airfryeren i ca. 2 minutter. Pas på – både form og airfryer er varme: brug et viskestykke, når du sætter formen med ris ned i den varme kurv. Indstil airfryeren på 200 °C og 20 minutter. Når tiden er gået, slukker du airfryeren, men lader formen blive stående derinde i yderligere 5–10 minutter.
Nu har du perfekt, luftig og blød ris i airfryer – klar til servering.