Schnitzel i airfryer

Navnet forpligter – som forfatter til gastrobloggen “Schnitzel i wok” og websitet MineAirfryerOpskrifter.dk var det næsten obligatorisk, at jeg også lavede schnitzel i airfryer og delte en opskrift, så du kan få et virkelig perfekt resultat derhjemme!

Du skal nemlig kende to vigtige ting om at lave schnitzel i airfryer:

  1. Det kan lade sig gøre, og det kan blive perfekt. Paneringen bliver sprød, og kødet dejligt saftigt. Farven bliver aldrig helt så gylden som ved friturestegning, men det går ikke ud over nydelsen.
  2. Det er ikke helt så enkelt. Hvis du bare panerer kødet og smider det i airfryeren, ender du let med noget, der minder om en skosål.

Den perfekte schnitzel i airfryer kræver to små tricks, som jeg deler med dig i denne opskrift.

Den perfekte schnitzel og fedtstoffet

I køkkenet afhænger næsten alt af fedtstoffet. Fedt bærer smagen, og det gør det muligt at stege ved højere temperatur og opnå et andet resultat.

Dermed bliver schnitzel aldrig helt rigtig, hvis vi ikke tilsætter fedt på en eller anden måde. Når selve stegemediet – i en airfryer – er varm luft, må fedtet tilsættes til maden. Det vigtigste trick er altså at pensle kødet med fedt, før du panerer det.

En stor fordel er, at du kan bruge hvilket som helst fedtstof. Du behøver ikke den meget udbredte, men ernæringsmæssigt mindre heldige solsikkeolie. Du kan bruge olivenolie, andefedt, gåsefedt, baconfedt – de sidste giver endda lidt ekstra smag.

De 2 hemmelige tricks til perfekt schnitzel i airfryer

Sprød schnitzel i airfryer
  1. Pensl kødet med fedt eller olie før panering. Cirka 3-4 g pr. skive, gerne et premium fedtstof efter din smag.
  2. Krydr ægget eller melet. Fordi det fedtpenslede kød er svært at salte, tilsætter du væsentligt mere salt, peber (eller evt. muskat) til ægget eller melet end normalt.

På billederne brugte jeg flæskekam og hjemmerendet gåsefedt. Men schnitzel i airfryer kan laves på samme måde af kyllinge- eller kalkunbryst, kalv, svinekam eller svinemørbrad.

Steg kødet 15 minutter ved 180 °C. Så bliver schnitzel i airfryer blød og saftig indeni, sprød udenpå – præcis som den bedste friturestegte version!

Schnitzel i airfryer – trin 11

Vigtigt: Vend skiverne undervejs, helst to gange – første gang efter 6-7 minutter, anden gang yderligere 6-7 minutter senere.

Schnitzel i airfryer – trin 2
Sprød schnitzel i airfryer

Schnitzel i airfryer

Saftig og sprød schnitzel stegt i airfryer
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 35 minutter
Ret Hovedret
Køkken international, Østrigsk, Tysk, Ungarsk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 500 g schnitzelkød skiver af svinekam eller andet
  • 50 g mel
  • 125 g rasp
  • 30 g fedtstof se opskriften
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du
 

  • Forbered en klassisk panering. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin tallerken eller skål. Krydr ægget kraftigere end normalt. Dette er det første trick: Vi smager ikke kødet, men paneringen til – nødvendig på grund af trick nummer to.
    Krydret æg til panering
  • Klargør kødet. Bank skiverne let, men undgå at gøre dem tyndere end 5-7 mm. Dup al fugt væk med viskestykke eller køkkenrulle.
  • Pensl hver skive med fedt, og paner derefter på klassisk vis: først i mel, så i æg, til sidst i rasp. Det andet og vigtigste trick: Da schnitzel ikke bliver god uden fedt, pensles kødet med fedt eller olie før varm-luft-stegning.
  • Forvarm airfryeren. Steg skiverne ved 180 °C i 15 minutter, vend efter 6-7 minutter og vend igen efter endnu 6-7 minutter.
    Schnitzel i airfryer – trin 3
Keyword paneret, saftige, schnitzel, sprød
Tried this recipe?Let us know how it was!

Skriv en kommentar

Opskrift Vurdering