Schnitzel i airfryer
Saftig og sprød schnitzel stegt i airfryer
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Ret Hovedret
Køkken international, Østrigsk, Tysk, Ungarsk
- 500 g schnitzelkød skiver af svinekam eller andet
- 50 g mel
- 125 g rasp
- 30 g fedtstof se opskriften
- Salt
- Peber
Forbered en klassisk panering. Kom mel, sammenpisket æg og rasp i hver sin tallerken eller skål. Krydr ægget kraftigere end normalt. Dette er det første trick: Vi smager ikke kødet, men paneringen til – nødvendig på grund af trick nummer to.
Klargør kødet. Bank skiverne let, men undgå at gøre dem tyndere end 5-7 mm. Dup al fugt væk med viskestykke eller køkkenrulle.
Pensl hver skive med fedt, og paner derefter på klassisk vis: først i mel, så i æg, til sidst i rasp. Det andet og vigtigste trick: Da schnitzel ikke bliver god uden fedt, pensles kødet med fedt eller olie før varm-luft-stegning.
Forvarm airfryeren. Steg skiverne ved 180 °C i 15 minutter, vend efter 6-7 minutter og vend igen efter endnu 6-7 minutter.
Keyword paneret, saftige, schnitzel, sprød