Grillkylling i airfryer
Perfektgrillkylling i airfryer med sprød skin
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 1 time t 5 minutter min
Samlet tid 1 time t 10 minutter min
- 1 hel kylling ca.1,5 kg
- 10 g salt
- 2 g friskkværnet sort peber
Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Dup den grundigt tør med køkkenrulle, og skær hængende, meget fede dele af. Forvarm airfryeren.
Krydr kyllingen grundigt med salt og peber. Tilsæt evt. andre krydderier efter smag (paprika, hvidløgspulver,krydderiblanding osv.). Vær ikke nærig med krydderierne.
Læg kyllingen med brystet nedad i den varme airfryer. Steg ved 200 °C i 30 minutter.
Efter 30 minutter tages kurven ud. Vend kyllingen, så brystet vender opad, ved 200 °C.Hæld overskydende fedt ud af kurven og hæld væske inde fra kyllingens hulrum ud. Sæt kyllingen tilbage i airfryeren ved 200 °C, og steg den yderligere ca. 35 minutter. Øs kyllingen med sin egen stegesky ca. hver 10. minut, så skindet bliver ekstra sprødt og kødet ekstra saftigt.Stik enkødnål eller kniv mellem lår og krop. Hvis saften, der løber ud, er klar ogikke lyserød, er kyllingen færdig.
Keyword grillkylling i airfryer